Laten we eerlijk zijn: zonder telefoon kunnen we niet meer. Na een half uur zijn we onthand! Als je iPhone niet meer oplaadt, heb je een groot probleem. Dat betekent namelijk dat de batterij langzaam minder vol is en voor je het weet is de telefoon uitgevallen. Wat als je iPhone niet oplaadt? Dan is de er een kleine ramp gaande!
Testen met een ander
Stap één is checken of je oplader het nog wel doet. Je iPhone laadt niet met een defecte oplader. En sommige kabeltjes doen het eenvoudigweg na een tijdje niet meer. Leen daarom even een oplader van een van je huisgenoten, je buurvrouw of je vriend. Laadt je iPhone met de geleende oplader wel op? Dan spring je op je fiets en haal je snel een nieuwe oplader! Het is wel aan te raden om een originele adapter aan te schaffen. Goedkope opladers zijn vaak duurkoop. Voor je het weet is zo’n lader ook weer stuk. Of erger nog: veroorzaakt het een brandje. De schade is dan vaak niet te overzien en dat is nóg erger dan een iPhone die niet oplaadt!
Even peuteren
Een van de eerste dingen die je moet bekijken als je iPhone niet oplaadt, is of er vuil in het poortje zit. Vooral mensen die hun iPhone in hun broekzak bewaren, zullen dit herkennen. Pak een dun zacht stokje, bijvoorbeeld een tandenstoker, en ga heel voorzichtig te werk. Je hebt er niks aan als je je telefoon met de stoker beschadigt. Pak in elk geval een bot stokje, waarmee de kans klein is dat je een pinnetje raakt of andere ingewanden van je iPhone stuk maakt. Heel voorzichtig kun je nu het stof er proberen uit te peuteren. Het verbaast je wellicht hoeveel erin zit!
Nog drie kwesties!
Eerste hulp bij alle technische apparaten is opnieuw opstarten. Je iPhone laadt wellicht niet door een softwarematige fout. Zoek daarom even op hoe je jouw telefoon geforceerd opnieuw kunt opstarten en kijk of het probleem daarin zit. Is dat niet de oplossing? Dan hebben we er nog een voor je: draadloos opladen! Sommige nieuwe modellen van iPhone kunnen ook zonder snoertje opgeladen worden. Heb je wel even een speciaal oplaadpadje nodig, maar die is wellicht goedkoper aan te schaffen dan een nieuwe telefoon! Uiteraard kun je ook overwegen om het toestel te laten repareren of een nieuwe accu te bestellen.
Klopt het wel?
Tot slot nog een ander probleem met de batterij van je iPhone. Stel je telefoon zegt dat hij nog 45% is. Een half uur later is die zo dood als een pier. Je snapt er niks van: net was hij nog bijna halfvol. In dit geval kan het zijn dat je batterij even een kalibratie nodig heeft. Voor dat kalibreren is een trucje, wat je eenvoudig kunt googlen. Niks is vervelender dan onbetrouwbare informatie, dus na het kalibreren kun je weer van je iPhone op aan. En dat is precies waar je het apparaat voor hebt!